Samsung Headquarters

Samsung Headquarters

Weaving Together a Space for Growth 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationSan Jose, California, United States
ClientNBBJ
Size9.44 acres

The new headquarters for Samsung in San Jose is a bold vision for a campus and a workplace that put interaction and synergy at the center – building a culture and brand that is powered by the best ideas and talent. The building is carefully crafted to encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment that will help further transform Samsung into a regional leader in Silicon Valley. To harmonize with the architectural expression of iconic buildings, we created a field of landscape throughout the site. A signature landscape band throughout the site that echoes the Guadalupe River. Fields of hardscape, softscape, and water features flow along the band; as it meanders through the site, the character of outdoor space evolves from urban to naturalistic.

Four main areas feature four distinct identities: Gateway Plaza, Courtyard, Campus Quad, and Samsung Gardens.

Related Projects

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Deloitte University

Deloitte University is a new 107-acre corporate training facility and retreat center for Deloitte LLP. Formerly, Deloitte had conducted new employee training, team building and continuing education workshops at various hotel sites across the United States. The project encompasses indoor/outdoor classroom facilities, recreation and many other retreat type ameni...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Deloitte University

Deloitte University is a new 107-acre corporate training facility and retreat center for Deloitte LLP. Formerly, Deloitte had conducted new employee training, team building and continuing education workshops at various hotel sites across the United States. The project encompasses indoor/outdoor classroom facilities, recreation and many other retreat type ameni...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Grand Central Creative Campus

SWA provided landscape design services for the redevelopment of existing corporate offices at the Grand Central Creative Campus, a center for innovation and creativity on 10.5 acres of mixed office, amenity, parking, and outdoor space. The design is organized around a strong central pedestrian spine that frames the Verdugo mountains to the east; connects peopl...

2019-07-11T23:19:49+00:00