San Antonio Station

San Antonio Station

Former Mall Welcomes High-Tech Tenants 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationMountain View, California, United States
ClientKorth Sunseri Hagey Architects
Size27 acres

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built office space in the heart of Silicon Valley, and is just 45 minutes from San Francisco by train but lacked the improvements needed for the tech office space environment. The master plan for the project emphasizes landscape amenities and thoughtful circulation, and melds an efficient plan with the site’s existing character. The landscape design takes inspiration from the 1960s graphics and geometries popularized during its earlier iteration as well as from existing structures and materials.

The final design is an eclectic campus landscape that borrows from the character of the old to create a great new place to work, winning the 2015 Structures Award for Best Reuse/Rehab from the Silicon Valley Business Journal.

Related Projects

Poly International Plaza

Poly International Plaza is an innovative office, retail, and exhibition center development located in the Guangzhou trade district. Sited along the Pearl River and adjacent to historic Pazhou Temple Park, the project presents a precedent toward integrating development with its site and context, embracing the place of garden and sustainability in the society’s...

Symantec Chengdu

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the de...

Ichigaya Forest

“Ichigaya Forest” is the privately owned, publicly accessible, major open space on Dai Nippon Printing Company’s 5.4-hectare new world headquarters in the Shinjuku Ward. Vertical development and production modernization that extends underground was made possible the creation of this 3.2-hectare open space. Over half the site is now planted wi...

Akasaka K Tower

This urban redevelopment project is on the site of the former headquarters of Kajima Construction Corporation. Mid-rise twin towers were replaced with 150-meter-tall high-rise with office space and high-end apartments on the upper floors. SWA designed an entry plaza for the building, while providing much-needed green space in this dense neighborhood in the mid...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Poly International Plaza

Poly International Plaza is an innovative office, retail, and exhibition center development located in the Guangzhou trade district. Sited along the Pearl River and adjacent to historic Pazhou Temple Park, the project presents a precedent toward integrating development with its site and context, embracing the place of garden and sustainability in the society’s...

Symantec Chengdu

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the de...

Lake Park Business Center

The site design is charged with a strong geometric pattern formed through large swaths of native planting, decking, and sunken courts. A rectangular grid is enhanced by intersecting materials, textures, light, and shade. Subtle grade changes create opportunities for seat walls and sunken gardens.  The intimate spaces that result provide for gathering, conversa...

2019-07-22T21:22:36+00:00