Symantec Chengdu

Symantec Chengdu

Urban Oasis for Dense Corporate Complex 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationChengdu, Sichuan, China
ClientGensler
SizeOne hectare

SWA provided landscape design for Symantec’s research and development complex. The site was previously inactive and banal until SWA’s design reinvigorated the area, linking the building program and connecting the site to the larger city. The landscape design produces a “brocade,” weaving together the building and site program, and offering an oasis amid the dense, urban location.

The design takes into account key infrastructural elements. In order to mitigate stormwater runoff from the site, the design incorporates an extensive water filtration garden, which provides a natural solution to this common problem. An intricately programmed roof garden connects building and site in SWA’s design, creating functional and environmentally sensitive urban outdoor spaces.

Related Projects

Google Headquarters

As a winner of the ASLA’s Centennial Medallion, this project is recognized as one of the most significant landscapes of the last century. The former SGI campus, acquired by Google in 2004, and the adjacent Charleston Park, comprise a 26-acre brownfield site.The design creates a strong identity for the campus and provides a much-needed civic space, blurring dis...

Giant Interactive Headquarters

SWA collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The ...

San Antonio Station

San Antonio Station is a landscape and architectural retrofit project that transforms an introverted site into an open, connected, and flexible campus landscape. Originally Mayfield Mall, California’s first enclosed shopping mall, the reinvigorated site is named after its proximity to a Caltrain station. The property boasts 500,000 sf of ready-built offi...

Samsung Headquarters

The new headquarters for Samsung in San Jose is a bold vision for a campus and a workplace that put interaction and synergy at the center – building a culture and brand that is powered by the best ideas and talent. The building is carefully crafted to encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment that will help fur...

Deloitte University

Deloitte University is a new 107-acre corporate training facility and retreat center for Deloitte LLP. Formerly, Deloitte had conducted new employee training, team building and continuing education workshops at various hotel sites across the United States. The project encompasses indoor/outdoor classroom facilities, recreation and many other retreat type ameni...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Grand Central Creative Campus

SWA provided landscape design services for the redevelopment of existing corporate offices at the Grand Central Creative Campus, a center for innovation and creativity on 10.5 acres of mixed office, amenity, parking, and outdoor space. The design is organized around a strong central pedestrian spine that frames the Verdugo mountains to the east; connects peopl...

Poly Future City

As the first phase of a large development along a new subway line in Beijing, Poly Future City suggests what’s to come. A sleek sales center features an interactive landscape with water features punctuating its pavilions, which boast WiFi, heated seating, and power outlets, all solar-powered. For this temporary building and landscape, SWA took care to invest i...

2019-07-16T22:25:32+00:00